top of page

Bavette met pesto en Parmezaanse kaas

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

10 - 15 minuten

Aantal pers.

4 pers

Soort

Hoofdgerecht

Over het recept

Smaakvol vlees op Italiaanse wijze

Ingrediënten

voor de bavette

  • Bavette van ca. 600 - 800 gr aan een stuk

  • olie

  • roomboter

  • zout peper


voor de pesto

  • 30 gr. pijnboompitten

  • 1 teen knoflook

  • 50 gr. Parmezaanse kaas

  • 4-6 eetlepels olie

  • 30 gr. verse basilicum

  • zwarte peper uit de molen


voor de rucola

  • 1 zakje rucola

  • Balsamicoazijn


extra Parmezaanse kaas voor erbij

Bereiding

1

Maak de pesto: rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze licht bruinen. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de basilicum, knoflook, kaas en de pijnboompitten in een keukenmachine en maal alles tot een gladde massa.

2

Voeg de olie toe, beetje bij beetje en mix het goed door. Zorg dat de pesto niet te olie-achtig wordt. Breng de pesto op smaak met wat zwarte peper. (zout is vaak niet nodig).

3

Braad de bavette aan in een grote pan aan beide zijden in olie met roomboter. Doe dit kort, want de garing vindt plaats in de oven. Voor 600-800 gram bavette reken je op ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de bavette (aangezien de bavette vaak overal even dik is (flankstuk), kun je voor een hoger gewicht hetzelfde aantal minuten aanhouden.

4

Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor ca. 5-10 mnuten. Snijd tegen de draad van het vlees in in plakken van ca. een halve centimeter.

5

Smeer de pesto over de bavette. Strooi er de Parmezaanse kaas over.

Serveer er de rucola (met wat balsamicoazijn erdoorheen) bij.

bottom of page