Over het recept
Smaakvol vlees op Italiaanse wijze
Ingrediënten
voor de bavette
Bavette van ca. 600 - 800 gr aan een stuk
olie
roomboter
zout peper
voor de pesto
30 gr. pijnboompitten
1 teen knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
4-6 eetlepels olie
30 gr. verse basilicum
zwarte peper uit de molen
voor de rucola
1 zakje rucola
Balsamicoazijn
extra Parmezaanse kaas voor erbij
Bereiding
1
Maak de pesto: rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze licht bruinen. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de basilicum, knoflook, kaas en de pijnboompitten in een keukenmachine en maal alles tot een gladde massa.
2
Voeg de olie toe, beetje bij beetje en mix het goed door. Zorg dat de pesto niet te olie-achtig wordt. Breng de pesto op smaak met wat zwarte peper. (zout is vaak niet nodig).
3
Braad de bavette aan in een grote pan aan beide zijden in olie met roomboter. Doe dit kort, want de garing vindt plaats in de oven. Voor 600-800 gram bavette reken je op ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de bavette (aangezien de bavette vaak overal even dik is (flankstuk), kun je voor een hoger gewicht hetzelfde aantal minuten aanhouden.
4
Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor ca. 5-10 mnuten. Snijd tegen de draad van het vlees in in plakken van ca. een halve centimeter.
5
Smeer de pesto over de bavette. Strooi er de Parmezaanse kaas over.
Serveer er de rucola (met wat balsamicoazijn erdoorheen) bij.