Over het recept
Een smakelijke krachtige soep, eenvoudig te maken. Door toevoeging van wat zalm en eikruim maak je het nog smakelijker. Eventueel een scheutje room toevoegen bij het opdienen.
Ingrediënten
Olie
1 ui
2 tenen knoflook
2 courgettes
halve aardappel
1 tablet groentebouillon
1/2 liter (kraan)water
2 eieren
50 gr gerookte zalm
Bereiding
1
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Snijd een halve aardappel in kleine blokjes. Verhit olie in een grote (soep)pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de groentebouillontablet en het water toe, samen met de aardappel en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
2
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork. Snijd de zalm in repen.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Schep de soep in kommen. Verdeel de eikruim en zalm erover.