Over het recept
Lekkere Italiaanse antipasti
Ingrediënten
Bruschetta
1 af te bakken ciabatta
Knoflookbol
Olie
4 zoete rijpe tomaten
Sjalot
2 bollen Mozzarella di Bufalo
1 rode peper
Balsamico azijn
Basilicum
Peper
Zout
Italiaanse vleeswaren
Mortadella
Prosciutto di Parma
Salami
Coppa
Caprese
kleine bolletjes Mozzarella
Kerstomaatjes
Basilicum
Stokbrood
Bereiding
1
Italiaanse vleeswaren | Dresseer de vleeswaren op een schaal. Serveer er evt. wat stokbrood bij.
2
Bruschetta | Snijd de ciabatta in sneetjes van ca. 1 cm. Verwarm de grill in de oven en rooster de sneetjes aan beide kanten goudbruin. Snijd een knoflookbol doormidden en gebruik het onderste snijvlak van de bol om de gegrilde broodjes mee in te smeren. Sprenkel er wat olijfolie over.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de sjalot, snijd de basilicum fijn (ca. 10 blaadjes) meng door elkaar en meng met goede olijfolie en naar smaak Balsamico azijn. Voeg naar smaak zout (weinig of niet) en peper toe. Beleg de helft van de bruschetta's met het tomatenmengsel.
Breek de bollen Mozzarella in twee/drie stukken, Snijd de rode peper fijn (pitjes en zaadlijsten verwijderen). Druk op een bruschetta een stuk Mozzarella, leg er wat rodepepersnippers op en sprenkel er wat olijfolie over. Leg een blaadje basilicum erop.
3
Caprese | Snijd de kerstomaatjes en de kleine Mozzarella-bolletjes doormidden. Schik ze in de rondte op een bord. Draai er zwarte peper uit de molen over. Leg er wat verse blaadjes basilicum op.