top of page

Diverse antipasti

Voorbereiding

10 minuten

Kooktijd

10 minuten

Aantal pers.

6 pers

Soort

Voorgerecht

Over het recept

Lekkere Italiaanse antipasti

Ingrediënten

Bruschetta

  • 1 af te bakken ciabatta

  • Knoflookbol

  • Olie

  • 4 zoete rijpe tomaten

  • Sjalot

  • 2 bollen Mozzarella di Bufalo

  • 1 rode peper

  • Balsamico azijn

  • Basilicum

  • Peper

  • Zout

Italiaanse vleeswaren

  • Mortadella

  • Prosciutto di Parma

  • Salami

  • Coppa

Caprese

  • kleine bolletjes Mozzarella

  • Kerstomaatjes

  • Basilicum

Stokbrood

Bereiding

1

Italiaanse vleeswaren | Dresseer de vleeswaren op een schaal. Serveer er evt. wat stokbrood bij.

2

Bruschetta | Snijd de ciabatta in sneetjes van ca. 1 cm. Verwarm de grill in de oven en rooster de sneetjes aan beide kanten goudbruin. Snijd een knoflookbol doormidden en gebruik het onderste snijvlak van de bol om de gegrilde broodjes mee in te smeren. Sprenkel er wat olijfolie over.


Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de sjalot, snijd de basilicum fijn (ca. 10 blaadjes) meng door elkaar en meng met goede olijfolie en naar smaak Balsamico azijn. Voeg naar smaak zout (weinig of niet) en peper toe. Beleg de helft van de bruschetta's met het tomatenmengsel.


Breek de bollen Mozzarella in twee/drie stukken, Snijd de rode peper fijn (pitjes en zaadlijsten verwijderen). Druk op een bruschetta een stuk Mozzarella, leg er wat rodepepersnippers op en sprenkel er wat olijfolie over. Leg een blaadje basilicum erop.

3

Caprese | Snijd de kerstomaatjes en de kleine Mozzarella-bolletjes doormidden. Schik ze in de rondte op een bord. Draai er zwarte peper uit de molen over. Leg er wat verse blaadjes basilicum op.

bottom of page