Over het recept
Een frisse salade is bij elk gerecht altijd lekker
Ingrediënten
verschillende soorten sla
halve komkomer
Voor de vinaigrette
6 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
halve eetlepel mosterd
halve eetlepel honing
peper
snuf zout
Bereiding
1
Doe de sla in een kom. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de plakjes weer in vieren. Voeg toe aan de sla.
2
Los het zout op in de azijn. Belangrijk want in olie lost zout nauwelijks op. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg nu mosterd en vloeibare honing toe en klop tot de ingrediënten een geheel vormen.
3
Belangrijk is om nu goed te proeven. Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd. Breng indien nodig op smaak met zwarte peper.
Serveer de vinaigrette bij de salade, dan bepaal je zelf hoeveel je door de sla wilt.