top of page

Melanzane alla parmigiana (V)

Voorbereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Aantal pers.

4-6 pers

Soort

Hoofdgerecht

Over het recept

Een vegetarische schotel waarvan je snel te veel eet

Ingrediënten

  • Olie

  • 2 aubergines

  • 2 blikjes gepelde tomaten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • Gedroogde oregano

  • Parmezaanse kaas

  • 1 bol mozzarella

  • panko (Japans broodkruim)

  • Indien beschikbaar, verse oregano

Bereiding

1

Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm. Besprenkel ze met olie en gril ze in een hete grillpan. Dit is een tijdrovend klusje, want niet alle plakken passen in een grillpan. De plakken mogen licht geblakerd zijn.

2

Snijd de ui en knoflook fijn. Doe olie in een pan en fruit de ui en knoflook en oregano op matig vuur ca. 10 minuten totdat de ui zacht is. Voeg twee blikken gepelde tomaten toe en druk ze fijn. Laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen.

Breng de saus op smaak met peper en zout, een scheutje wijnazijn en de gesneden basilicum. Je kunt eventueel de saus pureren.

3

Doe in een ovenschaal een laagje tomatensaus, daarna een dun laagje Parmezaanse kaas en leg daar bovenop een aantal aubergineplakken. Herhaal deze drie laagjes tot alles op is en eindig met een laag tomatensaus met flink wat Parmezaanse kaas erop. Leg evt. nog stukjes mozzarella erop.

Hussel het broodkruim (panko) met olie en de verse oregano (of gedroogd als er geen verse is) door elkaar en strooi bovenop het geheel.

4

Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven op 190 gr. tot de bovenkant lekker krokant is en de saus pruttelt. Serveer warm. (koud is overigens ook niet vies!)

bottom of page