Over het recept
Een vegetarische zonnige pasta
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
olie
2 eetlepels witte wijnazijn
1/2 tablet groentebouillon
2 gele paprika's (of een rode en een gele)
30 gr. ongezouten gepelde pistachenootjes
50 gr. parmezaanse kaas + extra voor erbij
fusilli (pasta)
Bereiding
1
Pel en snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Doe 1-2 eetlepels olie, de azijn en wat zout in een grote koekenpan, doe de ui en knoflook erbij en zet alles op half vuur.
Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg ze toe aan het ui-knoflookmengsel. Kruimel er een half tablet groentebouillon over. Laat ca. 15 minuten op matig vuur stoven met een deksel op de pan. Roer regelmatig tot alles zacht is.
2
Vijzel de pistschenootjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
3
Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een mok kookvocht op. Doe het paprikamengsel in een blender, voeg de Parmezaanse kaas toe en wat van het kookvocht. Hak alles fijn en controleer de saus; is het te droog, voeg dan nog wat meer kookvocht toe.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
4
Meng de pasta en de saus door elkaar. Serveer de gehakte pistachenootjes en extra Parmezaanse kaas erbij.