top of page

Pasta met zalm in roomsaus

Voorbereiding

5 minuten

Kooktijd

10 minuten

Aantal pers.

4 pers

Soort

Hoofdgerecht

Over het recept

Een snel gerecht met een heel zachte, ook iets zurige smaak. Wees niet zuinig met peper.

Ingrediënten

  • olie

  • 2 tenen knoflook

  • 2,5 dl slagroom

  • 1 tablet groentebouillon

  • koffielepel grove mosterd

  • sap van een halve citroen

  • bosje bieslook (ca. 25 sprieten)

  • 4 eetlepels zongedroogde tomaatjes uit de olie

  • 2 eetlepel kappertjes

  • 200 gr. gerookte zalm

  • penne

  • parmezaanse kaas

Bereiding

1

Kook de penne (water, zout, ½ bouillonblokje, olie) ca. 10 minuten. Als de pasta kookt, kun je de saus maken.

2

Verhit olie zachtjes in een koekenpan, fruit de knoflook (niet te lang, want anders wordt de knoflook bitter). Giet de slagroom erbij met de mosterd, breng tegen de kook aan en pers er een halve citroen in uit. Verkruimel de helft van het bouillonblokje boven de saus. Laat 2 minuten koken.

Voeg de kappertjes en in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe aan de saus.

Knip de bieslook klein boven de saus (mag best redelijk wat zijn) en hou wat langere bieslookstukjes apart voor garnering. Saus laten borrelen.

Voeg peper naar smaak toe.

3

Giet de penne af, voeg deze toe aan de saus en laat nog 1-2 minuten meesudderen.

Snijd de zalm aan stukjes en doe die over de pasta met saus. Roer even mee (niet te lang!).

4

Doe de pasta in een grote schaal, strooi er een deel van de Parmezaanse kaas overheen en garneer met de bieslooktakjes. De rest van de Parmezaanse kaas geef je erbij.

bottom of page