Over het recept
Zoetige pompoensoep met pittige cayennepeper
Ingrediënten
1 flespompoen
1 winterpeen
1/2 ui
1 teen knoflook
1 appel
sap van 1 sinaasappel
2 groentebouillonblokjes
1 liter water
olie
(evt. crème fraîche)
cayennepeper
Bereiding
1
Schil de flespompoen (gaat het makkelijkst met een kaasschaaf). Snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd in kleine blokjes. Was de wortel en snijd in kleine stukjes. Snipper de uit en snijd de knoflook fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Pers de sinaasappel uit.
2
Doe olie in een pan en fruit de ui in 5 minuten zacht en glazig. Voeg de pompoen, wortel en knoflook toe en laat het geheel zachtjes bakken (ca. 10 minuten). Roer af en toe door het mengsel.
3
Voeg twee bouillonblokjes toe en 1 liter water. Voeg de appelstukjes toe en het sinaasappelsap. Breng aan de kook en laat het zo'n 10-15 minuten zachtjes koken.
4
Pureer de soep niet helemaal glad met een staafmixer. Bij het opdienen voeg je wat crème fraîche toe en strooi je wat cayennepeper over de kommen soep.