Over het recept
Frisse tiramisu, maar net zo dikmakend ;-)
Ingrediënten
4 citroenen
Limoncello
Lange vingers (ca 24-28)
500 gr mascarpone (Lidl) (2 bakjes)
3 eieren
6 afgestreken eetlepels fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
witte chocolade
Bereiding
1
Splits de eieren. Doe de eidooiers in een kom en het eiwit in een andere kom. Let erop dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Voeg 6 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker toe aan de eidooiers en mix gedurende 5 minuten tot een romige massa.
2
Voeg de mascarpone toe en meng goed. Rasp de schil van 1 citroen voor de helft en voeg toe. Voeg een scheut Limoncello toe. Meng met een garde alles goed tot een stevige romige massa.
Klop de eiwitten stijf (was de kloppers goed af tussendoor!) en meng dit door het mascarponemengsel met een houten lepel.
3
Pers vier citroenen uit in een soepbord, voeg een flinke scheut Limoncello aan het citroensap toe. Laat lange vingers even weken in het sap en leg twee rijtjes van 6 lange vingers naast elkaar op de bodem van een schaal.
Schep er ongeveer de helft van het mascarponemengsel op. Herhaal nog eens de lange vingers en de rest van het mascarponemengsel.
4
Zet in de ijskast voor een paar uur.
Voor het opdienen rasp je nog witte chocolade en strooi het over de Tiramisu.