Over het recept
Een heerlijk fris en toch zoet toetje; sprenkel eventueel wat vruchtenlikeur erover.
Ingrediënten
500 gr aardbeien
vanillekwark van Danio
of
1/2 beker Griekse yoghurt met 200 gr mascarpone en 1 zakje vanillesuiker
geschaafde amandelen
pure chocolade (geraspt)
evt. rasp van een limoen
Bereiding
1
Haal het groen van de aardbeien en leg ze met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal. Doe er naar smaak honing over en zet 10-12 minuten in de oven op 180 C.
2
Doe het amandelschaafsel in een koekenpan en laat op zacht vuur roosteren.
3
Meng de yoghurt en mascarpone met de vanillesuiker door elkaar tot een romig mengsel
4
Verdeel de yoghurt over bakjes. Leg er aardbeien op en voeg een lepel van het aardbeienvocht erover. Rasp er wat limoenschil over. Verdeel de geroosterde amandelen erover en wat geraspte pure chocolade.